Hoe werkt het?

ZeewoldeZon kan de scherp geprijsde zonnestroom aanbieden, omdat er gebruikgemaakt wordt van de zogeheten postcoderoosregeling. De postcoderoosregeling is een belastingregeling die de korting op energiebelasting (die normaal gesproken alleen geldt voor wie z’n eigen energie opwekt) ook bereikbaar maakt voor wie zelf geen zonnepanelen heeft.

Zeewoldenaren die zich binnen ZeewoldeZon verenigen, worden gezamenlijk eigenaar van de zonnepanelen, waardoor zij de korting op de energiebelasting kunnen krijgen. En dat scheelt klinkende euro’s. Uniek aan het concept van ZeewoldeZon is dat de leden zelf niet vooraf investeren in de zonnepanelen. De zonnepanelen worden betaald door financiers.

Inmiddels zijn we gegroeid naar 170 leden en die groei gaat nog steeds door!

Een schoner Zeewolde én een lagere energierekening

Een deel van het voordeel op de energiebelasting wordt vervolgens gebruikt voor onderhoud, beheer, rente en aflossing. En daarmee investeren de leden geleidelijk in het zonnestroomsysteem. Het overige deel van het voordeel op de energiebelasting is direct voordeel voor elk lid. En dat betekent een lagere energie­rekening.

Over hoe het begon

In juli 2017 plaatste ZeewoldeZon haar eerste zonnepanelen. Deze 130 zonnepanelen werden gelegd op appartementen­complex Beaufort en maken deel uit van een reeks van inmiddels in totaal 1.505 zonnepanelen. De overige zonnepanelen liggen op Buitendijk (aan de Terp), Carré (aan de Verbeelding), Kruidenborg (aan Duifkruid) op drie appartementencomplexen aan de Boomkleverlaan, op Parkzicht (aan de Teylingen) en op Oudaen. Alle appartementencomplexen zijn van Woonpalet die om niet de daken beschikbaar stelt.

Interesse

Wie interesse heeft, wordt lid van ZeewoldeZon en klant bij LEON Zeewolde die de energie levert. Leden dragen dan bij aan een schoner Zeewolde én ze brengen hun energierekening naar beneden. Win, win. Doet u mee?