Op deze pagina vind je de veelgestelde vragen en hun antwoorden. Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op.

Waarom moet ik lid worden?

Dat heeft te maken met het belastingvoordeel. De Belastingdienst heeft bepaald dat het voordeel op de energiebelasting alleen geldt voor eigenaren van zonnepanelen én voor mensen die zich hebben verenigd in een vereniging en dus gezamenlijk eigenaar zijn van zonnepanelen.

Moet ik ervoor betalen om lid te worden van ZeewoldeZon?

Nee, lid worden is gratis.

Waarom moet ik klant worden bij LEON Zeewolde?

Omdat het verrekenen van het belastingvoordeel een ingewikkelde klus is, die maar het best door één partij gedaan kan worden. LEON Zeewolde is mede-oprichter van de vereniging en heeft alle kennis in huis om het meeste voordeel te halen voor de leden van ZeewoldeZon.

ZeewoldeZon regelt overigens het opzeggen van je energiecontract bij je huidige leverancier. Je hebt daar zelf geen gedoe van.

Wat zijn de voorwaarden uit de ledenovereenkomst?

De inhoud van de ledenovereenkomst komt aan bod in de veelgestelde vragen die je op deze pagina leest.

Klik hier om de ledenovereenkomst in te zien.

Wat gebeurt er met mijn contract als ik verhuis?

Is je nieuwe adres binnen Zeewolde, dan kun je je contract gewoon meenemen. Verhuis je uit Zeewolde, dan kun je niet lid blijven. Dit heeft de Belastingdienst zo bepaald. Want alleen als je in het postcodegebied woont, waarin de zonnepanelen liggen, mag je lid zijn van de vereniging en het voordeel genieten op de energiebelasting.

Wat gebeurt er met mijn contract als ik overlijd?

Is er in geval van overlijden een erfgenaam die het contract wil overnemen, dan kan dat, mits hij/zij in Zeewolde woont.

In het andere geval wordt het contract ontbonden.

Woont u in Zeewolde en bent u nieuwsgierig naar het voordeel van ZeewoldeZon? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan.