De gemeenteraad heeft een verklaring van geen bezwaar afgegeven voor een zonnepark op het terrein van Staatsbosbeheer. Er lopen nu bezwaarprocedures. Vanuit ZeewoldeZon volgen we de ontwikkelingen op de voet.

Want zou het zo ver komen dat het park gerealiseerd wordt, laten we er dan voor zorgen dat de zonnestroom in het dorp blijft. Dat Zeewoldenaren er het voordeel van hebben en eventuele winst op het park (via de zonnestroom) ook naar Zeewoldenaren gaat. Met ZeewoldeZon, kan dat.

Unieke natuurbeleving

Het beoogde zonnepark biedt haar bezoekers een unieke natuurbeleving met uitkijktorens, waterpartijen, een voedselbos, een keur aan bloemen en kruiden, verschillende insectenhotels en bijvoorbeeld een spannende tokkelbaan. De duizenden zonnepanelen zijn speels verdeeld over het park en gaan op in de gehele natuurbeleving

zonnewoud
Kaartje plaats Zonnewoud

Kik op de afbeelding en zie de plek van het beoogde zonnepark (Zonnewoud geheten).

Zonnestroom

De zonnepanelen leveren schone, duurzame en lokaal opgewekte zonnestroom. En voor wie dat afneemt, geldt ook nog eens ‘voordelig’, want over de zonnestroom betaal je geen energiebelasting. Laat ZeewoldeZon dan de partij zijn die dat voor haar leden regelt.